torsdag 22 september 2011

Taiikusai

På söndag kommer äntligen sportfestivalen att gå av stapeln!
Varje dag på luncherna och efter skolan har vi tränat, och inte för att säga att i onsdags så var vi hela dagen på fältet där sportfestivalen ska vara och övade. Så nu har man en rätt vacker bond- och glasögonbränna....
Men det är väldigt kul! Speciellt idag efter vi hade övat så visade idrottsläraren, som håller i det mesta, en film på oss alla från dagen på fältet. Det var kul att se för första gången hur allt ser ut från observerar perspektivet.
Jag kommer ju att delta så jag kommer inte att kunna ta bilder eller filma själva höjdpunkten när vi går i formationer och gör lite olika saker. Kommer nog skriva en "liten" utförlig beskrivning på det hela.

Men en sak som jag kan visa redan nu är en video på det vi kommer göra.
Oh right...det vi gör kallas mass games.Det där kommer vi att göra! Fast i formationen av FUTENMA och sen kanjit för gymnasium.

It's awesome.
Jag tror vi är ca 400 elever som kommer göra det där också. Finns nämligen 10 1klassare och jag tror det är 40 elever i varje klass. Så 400, det blir väldigt tufft.

Så kommer vi också dansa massor av olika saker, det enda jag faktiskt vet var det kommer ifrån är att vi kommer göra lite från lejonkungen när Simba föds. Så vi ska liksom, i en stor cirkel, några hundra elever sitta på knä och tillbe. Ser väldigt roligt ut och är roligt.

Min skola har för övrigt  rätt bra humor ^^
Vid ett tillfälle i mass game så ska vi alla sitta ner i rader och först titta på sin familj för att sen titta på rektorn. När vi tittar mot rektorn så ska vi alla skrika ut "mabushii" och täcka för ögonen genom att korsa armarna. Våran rektor är nämligen flintskallig och har ett väldigt skinnande huvud. Mabushii betyder då såklart "skinnande, bländande".

All for now. Återkommer efter söndag någon gång.
Ja, mata!

2 kommentarer:

  1. Låter kul och VÄLDIGT annorlunda mot svenska idrottsdagar... Hoppas någon annan filmar så att vi ändå kan få se det!

    SvaraRadera
  2. Sugee ;D to muzukashii... ^^

    Haha, rektorn uppskattar säkert den superba humorn. Funny :P

    /Mikan

    SvaraRadera