tisdag 27 september 2011

Kouya kouya!

Så efter att ha spenderat en dag i solen och varit fysiskt aktiv så skulle vi alla nu proppas in i skolans idrottssal utan att ha först duschat eller någonting. Det var varmt, väldigt varmt, jag är inte så säker på att AC:n var igång medan vi var där för den enda svalkan jag kände kom utifrån de öppna dörrarna.
Och för att citera min vän Fumiya "Ningen kusai ne?" Människor stinker eller hur?
För vi har inte haft tid att byta om utan vi var fortfarande i samma idrottskläder. ^^

Men det var awesome. Det började med en grupp på 6 personer i vita masker som dansade en stor bredd av olika stilar för att sen följas upp av en stor grupp tjejer som dansade i cheerleading kläder och medföljande poffar. Men det är inte slut med danserna! Jag är ju i Japan så lite galenskap ska ju ske, nästa grupp som kommer upp på scen och dansar är ett gäng som är klädda i ett heltäckande grodplagg. Tänk onepiece. Fast Japanerna har haft det mycket längre än onepiece har funnits >.> Kigurumi
Sist och absolut galnast var det 3 killar som var utklädd till tjejer i lite porrig utstyrsel som dansade.
Galet men väldigt underhållande!

Sen så var det uppvisning av skolans snyggaste och sötast killar och tjejer. Tidigare under homeroom hade vi fått lappar där vi skulle skriva vilka vi tyckte tillhörde de kategorierna, men eftersom jag inte hade någon aning om varför vi skulle göra det eller vad alla heter så avstod jag. Nu fick jag då reda på varför vi skulle göra det. Det var då uppvisning av först förstaårseleverna och siste tredjeårseleverna.
Det var rätt kul ^^ Det var nämligen så att de hade gjort en gräns (som typ röda mattan(kändisar)) som gick från scenens trappor till andra sidan idrottssalen. De utvalda skulle då emellan den där gränsen medan alla eleverna trängs på andra sidan med sin mobiler i högsta hugg för att ta foto på dem.
Kändes lite fånigt eftersom de alla går på samma skola och kan se dem varje dag ^^
Fast de hade annorlunda kläder förstås. :P

Sen efter hela det spektaklet var över så spelade ett av skolans band. De var väldigt bra. Och var riktigt coolt klädda. Känner lite halvt en kille som spelade i bandet. Han heter Kenji Mark och kommer från Kalifornien så han kan prata väldigt bra Japanska.
Efter bandet så var det ett par andra personer som sjöng och spelade musik samt 2 till band.

När hela musik delen var över så kom det en liten seg del där de tog upp olika personer som enligt dem var roliga. Japansk humor, förstår den inte riktigt än. Fast det var rätt roligt ändå, för innan personen/personerna gick upp på scen skulle vi klappa händerna och skrika ut "Kouya kouya *namn*"
Så kom efter det ännu en uppvisning. Den här gången var det typ, killarna som var mest tjejiga och tjejerna som var mest killiga. Det blev ju då såklart att killarna bar tjejkläder och vice versa.
Roligast var 1:orna. De byta nämligen skoluniform. Så tjejerna gick i byxor och skjorta som inte var så speciellt egentligen. Fast killarna gick då i knästrumpor, kjol och sailor tröja. Oh what fun it was. Killarna såg verkligen ut att skämmas. ^^

Så var det ännu ett band som var astuffa och efter det så var det ytterligare lite prat. Vid ett tillfälle så sa de något som fick de att isa i hela kroppen. De prata typ om att ta upp någon på scen och jag hörde ordet "ryuugakusei" utbytesstudent. Som tur var så tog de inte upp mig utan de tog upp 2 Japaner där den ena kunde Tyska och den andra Ungerska. Tror det var så att kanske de hade varit utbytesstudenter eller så var de halvjapaner. I vilket fall så gick de upp på scen och så skulle de presentera sig på respektive språk. Lite i efterhand tycker jag det var synd att de inte tog upp mig :P
Svenska är så mycket vackrare än både Ungerska och Tyska.

Direkt efter det så kom finalen. Vi alla vända oss mot andra sidan idrottssalen där de hade satt upp en projektor. De spelade upp en film som de hade klippt ihop från allt de hade filmat från Sportfestivalen. Sen efter det så riktades fokuset åter till scenen där nu alla som deltagit under Kouyasai stod och så hade de satt upp en neonskylt där det stod "Reckless Rush". Varför det stod det förstod jag inte :P
Men så höll alla om varandra om axlarna och gungade medan de sjöng till en låt. Och som en sista definitiv avslutning så skrek vi alla ut "Otsukaresama deshita" och kastade upp våra handdukar! (Små handdukar är en helt nödvändig sak att ha här i Japan. Alla Japaner har det för när det blir svettigt.)

En väldigt bra avslutning på dagen och definitivt en bra dag att ha som en av de sista dagarna innan jag har varit här i Japan i en hel månad!

1 kommentar:

  1. ... Wow... :O

    Å, jag skulle vilja ha sett grodorna!

    Hm. Du skulle ha tagit med en Hogwarts-hatt och kastat upp den i luften, du vet, för att hålla uppe din Harri-image ;D

    /Mikan

    SvaraRadera