onsdag 7 september 2011

Första dagen på skolan

Första dagen gick...skit bra :D

Jag kom först väldigt tidigt till skolan, hela 20 minuter innan jag skulle vara där så jag fick sitta inne på lärarnas rum. Japaner är konstiga...fast det vet väl alla. Jag kommer in där på lärarnas rum och liksom, det är varmt! Men de verkar inte påverkas av det och ser helt fräscha ut och så. >.< Asiat gener.
De skulle inte sätta på ACn förens de skulle ha sitta möte.  Galna...
Så då på deras möte skulle jag presentera mig själv på Japanska vilket gick väldigt bra. Talet var väl bra men jag tror de var mer imponerade över liksom mitt sätt över att ha tal. Japaner är väldigt blyga och saknar karisma. Inte för att jag vet om jag har det, men jag klarar av det bättre än Japanerna :P

Efter det var över så tog min homeroom teacher Maesato-san mig till typ ett studierum(?) där jag fick vänta.
Hehehehe....Crazy...
Läraren öppnar dörren och säger att jag ska vänta där inne tills hon hämtar mig. Hon säger det där på Engelska vilket får elevernas uppmärksamhet men sen också...ser de mig.
Man kan liksom se på ansiktet hur det går upp för dem att jag är utbytesstudent. Lite större ögon och lite öppen mun som sen följs av ett "eeeeh" eller viskningar till varandra. Då pratar jag om tjejerna. Killarna tittar upp och ser förvånade ut men yttrar sig inte.

Det är en grupp tjejer som sitter närmast från där jag står som tydligen vill prata med mig säger Maesato och lämnar mig lite sådär med dem. Det var intressant så att säga xD Väldigt kul och var liksom alldeles torr i munnen efter att ha prata och skrattat. Jag ser tydligen ut som Harry Potter. Vilket jag får höra om och om igen, hela dagen. Harri mitai na! Harri! Harri! Mitt smeknamn kommer nog bli Harri...

Efter det var det introducera sig igen inför klassen och de var också imponerade. De är as schyssta. har tydligen blivit placerade in den klassen som kommer mest överens med varandra. I de andra klasserna så gillar inte alla varandra tydligen. Men i min klass så är allt lugnt. Jag hamnade bredvid Asuka, Michu och Ayano. (I Japansk skola har man en plats i ett klassrum som lärarna går till) Har också två killar bredvid mig men deras namn kommer jag inte ihåg. Tjejerna är väldigt pratsamma här till skillnad från andra delar av Japan. Väldigt sådär "på" och frågar mycket och så.
Vilket killarna också är men det är nog mer ovanligt att tjejerna pratar med killar. Om jag har förstått rätt från de andra utbytesstudenterna. Men de tre är väldigt trevliga sen finns det en till som jag inte har lärt mig namnet på i deras grupp.

Så min plats i skolan är väldigt bra faktiskt ^^ Killen till höger om mig hjälpte mig på matten och så finns det Yuusuke som är skit trevlig och som har bott i Australien i två år så han kan prata bra Engelska. Nästan lite för bra, för när jag frågar saker på Japanska svarade han på Engelska.
Han och massor av andra Japanska killar följde med mig när vi byte rum till biologi rummet och något annat rum där vi tränade någon dans för sportfestivalen. Då hamnade jag bredvid de där tjejerna igen och de fick skriva ner sina namn i mitt anteckningsblock så jag skulle komma ihåg namnen. hehe

Men righto. Vet inte riktigt när de var men...som utbytesstudent blir man populär...eller intressant jag vet inte riktigt vad. Men när det inte var lektion så kom massor av folk till utanför mitt klassrum och tittade på mig. En del killar men det var mest tjejer. Som typ alla verkade ha sin hand fastklistrad framför munnen. Oh yeah. De frågar många gånger om jag känner till olika Japanska och Koreanska grupper och blir liksom "Sugeee!" när jag känner till alla. (Otroligt betyder det)
Speciellt Michu dog typ lite när jag sa att jag kände till Tegomass. Och dog lite till när hon och en annan frågade vilket jag tyckte såg bäst ut av de två medlemmarna och valde den hon gillade mest.
Men mest dog hon på Engelskan när alla skulle introducera sig på Engelska efter jag hade gjort det och hon råkade säga "I love you" fast hon menade att fråga om jag gillade eller kände till den låten.
Hon dog av pinsamhet och klassen dog av skratt, så värt att ha på film...och så har jag inte det...

Spolar fram lite~

När skolan var över så visade Yousuke mig alla klubbarna, ska nog prova på basket eller handboll.
Får se vad jag väljer.
Och hela tiden är det tjejer som säger att jag ser ut som Harry.
Men också när jag kollade på fotboll klubben så skrek något ut "Harri!".
Itsumo itsumo

Låt mig krossa en myt och förstärka en. Japanska killar är inte alla korta. De är alla väldigt jämn lång på någonstan 170ish.
Men tjejerna, de är korta! Har knappt sett en enda som klarar 160 spärren.

Men så det var min dag. Gick hem från skolan klockan 8 och var framme någon gång innan 9.
Är skit trött nu så ska ta och sova.

Oyasumi

7 kommentarer:

 1. Verkar intressant;) Haha vilken dag, underbart;)

  SvaraRadera
 2. Kan jag tänka mig, att de kallar dig för Harri ;D Jag gissar att du hade skoluniform på dig idag... vill också ha det. Jösses, egentligen låter hela din skoldag som någon slags manga! ^^

  /Mikan

  SvaraRadera
 3. Hahaha Harry! xD varför inte? =P

  /Jessica

  SvaraRadera
 4. JAG OCH CLAUDIUS ÄR PÅ VÄG TILL TOKYO FÖR ATT HÄMTA LITE GREJER VAD SÄGS OM ATT VI MÖTS NÄR VI ÄR DÄR?

  SvaraRadera
 5. Men jag bor på Okinawa D:

  SvaraRadera
 6. Guuud så kuuul! :D Verkar ju vara precis som det är i alla jdraman och sånt... Hade också velat gå i sån skola, men jag flyttar om ett par veckor till Kyoto för att plugga på språkskola. Längtar ju lite smått kanske...
  Såg att ni är ett helt gäng som har lagt upp varandras bloggar, tänkte om jag kan hänga på i den trenden också? :D

  SvaraRadera