fredag 8 juni 2012

Drakbåtar

Okinawa är ju som sagt lite annorlunda från resten av Japan och har sina egna traditioner och en av dem är de så kallade drakbåtsracings tävlingar som hålls här. På japanska eller okinawanska kallas detta Haarii. Jag och en av mina vänner, som faktiskt aldrig sett haarii förutom på tv, bestämde oss då för att ge oss in till Naha och se på detta event. Det var meningen att vi skulle få med några fler men eftersom handbollen hade träning precis i mitten av dagen så gick det inte. Själv så skippade jag träningen för att gå det här istället, inte så mycket tid kvar nu ju! Måste se till att njuta så mycket och se så mycket som möjligt!

Fick en förfrågan av en vän att ta bilder mer på områdena runt mig och här kommer 2 (3?) bilder inifrån Naha. Kommer fler så småningom!
Kan säga att det är stor skillnad från där jag bor! Mycket renare och fräschare byggnader inne i Naha.


Det var fullkomligt fullt med folk när vi kom dit och det fanns absolut ingen plats framme vid kajen så man kunde se. Men med skillad manövrering och en väl utvald plats så lyckades vi knippa till oss en plats med perfekt utsikt över racingen. Det var inte enbart japaner som som deltog utan även lag från den amerikanska armén var med och tävlade. Tyvärr, enligt mig, så vann amerikanerna ett par gånger över japanerna men det kanske är naturligt med tänkte på att de är soldater i bra form samt att alla var läskigt muskulösa o.o
Amerikanerna var otroligt högljudda och rätt fräcka av sig, de gör ingen ansträngning för att tvätta bort någon fördom man har mot dem allt. Fanns de som totalt blockerade delar med att ha satt ut stolar till sig själva. Fatta vad irriterad man blev på dem!

Efter vi fick nog av racingen så gick vi till kokusai dori och hade kul resten av dagen.
Oh jag måste bara kommentera igen hur billig mat kan bara här borta!
Vi åt på ett stället där man...kanske ska berätta om ett betalsystem som finns här borta!
På en del restauranger så har de inga servitriser som kommer och tar dina beställningar utan de har en stor meny uppsatt på väggen med namn och pris bredvid rätterna. Vid sidan om menyn finns det en biljettmaskin där du stoppar i motsvarande pengar till den rätten du vill äta eller drickan du vill ha, sen så trycker du på vad du nu vill ha så spottar maskinen ut en biljett med det du köpt. Du köper bara en sak pt gången så om du vill ha olika saker så får du köpa flera biljetter. Sen så sätter du dig och så kommer en ur personalen och hämtar dina biljetter så kommer maten efter ett tag! Smart eller hur?

Visst har jag nämnt att drickautomater finns överallt? Räknade alla som finns inom kanske en 100 meters radie från skolan och kom upp i 12st. En del av dem säljer till och med samma sak och så står de 20 meter ifrån varandra! Förstår inte alls meningen med. Wah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar