onsdag 1 februari 2012

Vi behövde inte skoluniform

Igår och idag så har vi på de två sista timmarna städat ordentligt i klassrummet och på toaletterna, gissa vad jag fick första dagen? Toaletten såklart.
Jag har ju berättat förut att i Japan så är det eleverna som städar i skolan, jag nämnde dock inte att vi städar toaletterna själva också.
Det är inte så farligt som det låter däremot. I vanliga fall så sprutar vi lite vatten överallt, strör runt nåt tvättmedel och skrubbar lite på golvet sen sköljer med vatten så är det klart. Den här gången så plockade vi tuggummin på golvet och skrubbade handfaten.
Så inte speciellt svårt för oss som hade toaletten.

Däremot de som gjorde rent i klassrummet fick flytta ut alla skrivbord, tvätta och vaxa golv och massa andra saker som jag inte riktigt har koll på eftersom jag gjorde rent inne på toaletten.
Sen så idag fortsatte vi med klassrummet. Byte lampor, gjorde rent vägar och gömda utrymmen.

Så varför rubriken? Jo eftersom vi städade igår och idag behövde vi ha på oss skoluniform utan kunde komma i typ idrottskläderna eller klubbaktivitetskläderna. Det kändes så himla konstigt! O_O
Från att alla har likadana kläder till att alla har helt olika. Kommer ju få värsta reverse culture shock sen.

På senaste tiden har det varit rätt nice väder här borta. Från att ha varit ett totalt lager av moln över Okinawa så efter det regnade flera dagar i rad så är det äntligen öppen blå himmel och sol.
Så idag efter vi hade ätit klart låg vi 5 killar på rad och vilade i solen. Det var typ senvår värme.
Så just nu skulle jag säga att det är perfekt väder här borta, fasar lite inför när fuktigheten kommer tillbaka och man dör om det inte finns någon fläkt eller AC i närheten.

Förövrigt så byter jag värdfamilj nu på lördag, har jag sagt att det var på lördag?
Ska bli väldigt skönt att komma bort ifrån det här huset, börjar bli sådär less på allting här.
Samtidigt eftersom jag inte är helnöjd med den nya värdfamiljen så känns det jobbigt. Oh well, finns inget man kan göra.

2 kommentarer:

  1. Här i sverige är det -15° och snö, tror du har det snäppet bättre borta i japan haha~
    Jag gillar verkligen din blog och hoppas att du kommer fortsätta att uppdatera om alla dina japan äventyr, skulle varit lite skoj med lite mer bilder också, om då orkar (:

    SvaraRadera
  2. Glad att du gillar den! =) Får väl se hur det blir nu med bilder och om man kan ladda upp det från ett internet café möjligtvis.

    SvaraRadera