lördag 18 februari 2012

I am NOT Harry Potter

Idag eller igår kväll, beror hur man ser på det, så var jag med vBror och vPappa o åt på restaurang.
Vi två satt för oss själva på nedervåningen medan vPappa var på övervåningen och åt med sina gamla vänner. Palla gamla gubbar :P Tydligen så samlas de varje månad och äter på just den restaurangen.
I vilket fall när vi ätit klart och vPappa kom o hämta oss så träffade han några de känner på nedervåningen. En kvinna med sina två döttrar som jag självklart har ingen aning om vad några av dem heter. En detalj, restaurangen har själva baren där man kan sitta och precis bakom finns det små upphöjda rum i japansk stil där man sitter på golvet och äter på ett lågt bord. När vPappa sköt undan dörren till vårt rum och sa att det var dags att åka hem så ser jag då att mamman, som jag inte vet om att de känner än, tittar snabbt på mig, vänder sig tillbaka sen tittar igen fast den här gången med lite uppspärrade ögon fyllda med förvåning. Sen vänder hon sig till sina döttrar och säger något, de tittar på mig och så pratar de lite. Jag försöker att inte bry mig om det, pratar klart med vBror och tar på mig ytterkläderna.
Så visar det sen att de känner varandra och de pratar lite å så. Sen så säger mamman till mig, "bli inte arg men de säger att du ser ut som Harry Potter" ... *sigh*
Då kommenterar jag att det är lugnt, alla har liksom redan sagt det.
De pratar vidare och sen frågar mamman ifall jag förstår och om Japanska är okej.
Igen det är helt lugnt, jag förstår. Då utbrister den äldsta av döttrarna, "hatsuon!" med förvåning i rösten.
Det betyder "uttal" och då syftar hon uppenbarligen på att mitt uttal är bra vilket förstärks av att vBror sen kommenterar att mitt Engelska uttal är "yabai" = bokstavligen farligt bra men tjaa, bra kan man väl säga. Då vill de att jag ska säga " I am Harry Potter" på vilket jag då säger "I am NOT Harry Potter" i en väldigt hög röst. De börjar skratta högt och jag tror vi tillsammans vände ett par huvuden i restaurangen vid det tillfället.
Tror dock att de missade den där "not" delen...

2 kommentarer:

  1. Tja, du behöver ju inte bry dig så mycket om utklädnad om det blir någon slags maskeradfestival på din skola... :P

    /Mikan

    SvaraRadera
  2. Mantel och kvast..... hahaha ;)
    Mia

    SvaraRadera