måndag 13 februari 2012

Jag hade väl lite fel då

Så just nu sitter jag och skriver på min egen dator i värdfamiljens hus, den som jag skulle byta till.
Det var nämligen inte så att de inte skulle ha internet för alltid, utan de skulle bara uppdatera det gamla till fibernät. Vilket tog en vecka innan de kom och installera det hela, sen så var problemet att vi hade lite svårt att komma åt internet. Vilket var så himla frustrerande O__O
Lamporna lyste och jag hittade internet så jag kunde connecta men man var för tvungen att konfigurera skiten och sen så visste ingen av oss lösenordet! Men det löste sig sen genom att en kollega till vMamma kom och hjälpte oss. En till sak som kom med att de uppdaterade internetet var en sak kallad HikariTv. Det innebär att de har gått ifrån standard utbudet på typ 6 kanaler till ca 100 eller nåt i den stilen. Vilket innebär en väldigt glad Elias. För bland dessa kanaler finns det ett antal musik kanaler som kontinuerligt spelar diverse japansk och koreansk musik. Både såna som jag redan känner till och helt nya vilket är väldigt spännande! Upptäcka helt nya artiser, so happy =3

Så det var första saken. Delat rum då? Jag gillar verkligen inte att inte ha all information. Det fanns två alternativ. Antingen så delat rum då eller så kunde jag få det som används som typ "vardagsrum".
Det är ett "washitsu", rum i japansk stil, där själva värdfamiljens tv är i. Så man kan inte helt vara ifred men det är bättre än delat rum och liksom öh, mer av en japansk upplevelse. Jag sover nämligen på en futon som jag då rullar ut på kvällarna och sen rullar upp på morgonen.

Och sen att vi inte matchar varandra så bra.  Det kommer jag fortfarande hävda, i alla fall om man jämför med hur jag passar med den andra familjens barn (den som kunde ta emot mig) och jag tror att jag möjligen skulle ha mer roligt där. Men det har sina fördelar med att var här. Det är nära till skolan, dryga 15 minuter mot mer än en timme som det skulle ta med den andra. vFöräldrarna är schyssta vilket de är i den andra också men yea... Stort hus! vMamma verkar vara ledig varje helg. Maten är som en dröm om man jämför med maten från den andra familjen, allt lagat från grunden och riktig japansk mat! Frukost lagar hon också till oss och tvätten bestämde hon att hon skulle göra efter jag visade mig vara helt värdelös på det eftersom jag inte hade för vana att stryka tvätten, jobbigt ju(!), samt att jag kan inte fylla en tvättmaskin själv.

Sen så kan man väl uhum säga att jag kan ha en liten vana att reagera alldeles för häftigt för snabbt.
Så allt är bra, jupp inga direkta problem med värdfamiljen alls.Och det är mitt rum då =)

1 kommentar: