lördag 25 februari 2012

Shabu Shabu~

Som jag berättade tidigare så var det klassträff igår och då gick vi och åt shabu shabu.
Vad är det för något då?
Shabu Shabu är när man är en grupp människor som sitter runt ett bord, i mitten av bordet finns en gasolgrill med en gryta ovanpå. Jag vet inte om det är standard men där vi åt så hade grytan liksom en "vägg" i mitten så man kunde ha två olika buljonger att koka köttet i, alternativt grönsaker om man nu vill äta det. Man värmer då upp buljongen och doppar köttet kanske i 15sek om inte mindre sen är det klart att äta. Med andra ord, köttet är extremt tunt!
Tog ett tag att bli mätt men det är väl kanske fördelen med det hela! Att sitta en lång stund, prata och äta god mat utan att nödvändigtvis bli speciellt mätt snabbt.

Det var lite synd dock för många kom inte, inkluderat de mest sociala killarna. Däri inräknat några kompisar. :c Tur nog kom 2 kompisar så det gick att snacka utan problem. Samt en annan kille i klassen som jag knappt pratat med innan men som är hyfsat schysst har jag märkt. Vi fyra satt då vid ett bord medan alla andra satt vid olika bord, alla får ju inte plats vid ett!

Har jag nämnt att en av mina kompisar har åkt på utbyte i Hawaii?
Tror inte det, i vilket fall så åkte Yuusuke, han som kan Engelska, samma dag som klassträffen.
Tur nog är det bara i 2 veckor men vafan, han kan ju inte bara åka iväg så där! O:
Å jag kanske hycklar, so what? Får jag göra tycker jag ^^

Ps: Inte helt säker, men det finns också en maträtt kallad sukiyaki som är typ exakt likadan som shabu shabu, enda skillnaden är att i shabu shabu så håller man i det som man vill äta med ätpinnarna och rör runt tills det är klart. Det är just det som är shabu shabu, röra runt med det och inte bara lägga det i grytan som man gör när man äter sukiyaki. Tror det är så...

2 kommentarer:

  1. Jag måste få säga att jag älskar denna blogg. jag började läsa den för ett par dar sedan och har redan läst igenom hela! jag funderar själv på att åka till japan som utbytesstudent. men jag måste få fråga. hur mycket japanska kunde du innan du åkte. och har du lärt dej mycket japanska sen du kom dit. sedan också om det inte är jätte svårt på lektioner när de bara snackar japanska? hoppas du svara på detta :) Mvh David!

    SvaraRadera
  2. ps. du kom väll dit i Augusti? kom du inte mitt i året då? de börjar ju året i april? hur gick det ihop för dej? vart det några svårigheter i det? :s tack för din tid :p (om du ger mej den ^^') Mvh David

    SvaraRadera