torsdag 8 mars 2012

Klassträff

Den här veckan hade vi bara skola på måndag och tisdag eftersom de andra dagarna kommer det små högstadieelever som ska ta intagningsprov till Futenma high school.
Så då anordnades det ytterligare en klassträff, den här gången i en sporthall.
Eller jag vet inte riktigt om man kan kalla det en sporthall för det var en stor glob där golvet var lite fejkgräs aktig samt täkt med ett tunt sand lager. Den här globen låg mitt i en stor park så vi började med att leka "hunter". Det gick ut på att vi har två grupper, en med de som springer iväg och en med de som jagar. De som jagar fick 2st cyklar att jaga oss med och om man trots det överlevde till slutet så fick man pengar från en pott som alla bidrog till. Självklart så överlevde ingen. Men kul var det!

Efter det spelade vi lite olika sporter inomhus i globen, först tjejer och killar för sig, sen tillsammans.
Tillsammans spelade vi dodgeball med en liten twist eller nåt. Versionen vi körde på innebar att det fanns en "hime", prinsessa, och en "otori hime", falsk prinsessa i varje lag.
Om den riktiga prinsessan blir träffad förlorar hela laget så det är då upp till otori hime att lura fienden.
I början spelade vi i blandade tjej och kill lag för att sen gå över till tjejerna mot killarna där tjejerna var i ett klart numerärt överlag. Vi lyckades dock besegra dem men det var inte lätt! Det slutade med att en kille var kvar medan tjejerna hade kanske 4-5 kvar på sin sida, som tur var för oss är han den mest... hur ska man beskriva honom... galna personen av oss alla. Så han slängde sig hit å dit, undvek bollarna, fångade dem och passade dem till oss så vi kunde pricka de sista tjejerna.
Twas fun~
Så körde vi en till match efter det då vi led ett stort nederlag istället... jahjah.

Vi lekte senare en lek där vi skapade grupper vari det fanns en kille i varje grupp och 1-2 tjejer.
Tänker inte gå in på hur leken funkade men det innebar att man var tvungen att hålla varandra i händer.
Det var nästan lite gulligt :3 Det var som att bli flyttad tillbaka till mellanstadiet när man var nervös över att hålla hand med någon av motsatta könet, det var svettiga händer och några tjejer som hade långärmat drog då ner tröjärmen över handen. Min kompis Fumiya kommenterade över att han var nervös vilket jag skrattade åt, då frågade han mig ifall jag inte var det "ne inte precis" fick han som svar då.
Han tror mig inte riktigt så han tar på min hand för att se om jag svettades, det gjorde jag inte.
Åh Japaner på högpresterande skolor :3

Det här var första delen av klassträffen, nu är det bara 2 delar kvar som jag kommer skriva om på fredag förhoppningsvis. Jag har förvånansvärt på ett bra sätt blivit upptagen nu på slutet av terminen.
Tid är en bristvara ^^


Var förresten väldigt fuktigt och varmt den dagen och nu har det dippat ner till de "otroligt kalla" graderna +14! Oh hemskt med Okinawas väder hörrni.

5 kommentarer:

 1. Tja :p David här igen (: tänkte bara på en sak. är det vanligt eller ovanligt att man får tjejkompisar som utbytesstudent? eller e det ovanligt även för de som går där redan? :p Mvh david.

  ps. somsagt var behöver du inte skriva om mina frågor i inläggen du gör. du kan bara svara i kommentarerna (:

  SvaraRadera
 2. Det här har jag faktiskt ingen aning om. Skulle inte själva säga precis att jag har några tjejkompisar här, än. Tror dock att jag har en grupp som jag kan bli kompis med hyfsat lätt. De har nämligen uttryck ett intresse av att gå på karaoke så det ska genomföras tycker jag!

  SvaraRadera
 3. Men annars liksom, var inte rädd att prata och så. De tycker nog det skulle vara rätt så kul att få en killkompis med tanke på att Japanska tjejer och killar knappt umgås med varandra. Särskilt en utlänning för den delen. Dock så går det bara åt ena hållet för det mesta. Det är mycket lättare för killar att få kontakt med Japanska tjejer än för tjejer att få kontakt med Japanska killar så vitt jag vet!

  SvaraRadera
 4. Vem var det som tog kortet? :)

  SvaraRadera
 5. En stackars tränare till ett fotbollslag som kom och tog över delen av globen som vi använde. Juste! O: det var ju därför vi var tvungna att gå, vår bokade tid var över!

  SvaraRadera