fredag 4 november 2011

Okinawa-ken koutou gakkou sougou bunkasaii

Vet inte riktigt hur jag ska översätta det där men idag så var jag tillsammans med fotografi, kalligrafi och bildklubbarna på det ovan skrivna.
Det var en uppvisning av dans, musik och tal inför elever från alla gymnasium på Okinawa.
Och jag får bekräftat ännu mer att killarna drar det korta strået gällande skoluniformer. Alla var nästintill likadana förutom att en och annan hade slips och en version hade rutiga byxor medan några andra hade gråa. Men i övrigt var alla väldigt lika.

Talen var väl inte så spännande eftersom de var på Japanska så då passade jag på att sova lite... med en lärare som satt bredvid. Dock så ger jag ifrån mig en bild av att jag är en väldigt hårt arbetande elev så det var helt okej. "Elias is hard working so just relax okey" sa hon. tsk tsk

Den här gången var dansen intressant! Det hände mycket mer och var inte långsamt någonstans utan väldigt fartfyllt. Kan nog ha varit för att det här var en dans för folket och inte hovet, kändes så i alla fall.
Var lite mer stojigt och överdrivna rörelser, t.e.x så var det en dans i sig att sätta ut fiskenät i vattnet. Kanske inte låter så spännande men det var väldigt roligt!

Så var det sen 2 blinda som spelade upp lite musik, en grupp elever med blåsinstrument, sen en kör efterföljt av ett känt brassband. En konsert grupp med nästan enbart mässingsinstrument.
De var helt fantastiska! Höjdpunkten för mig var när de spelade upp musik från Ghibli: Mononoke Hime.
Absolutely beautiful!

Imorgon ska jag tillbaka och se avslutningen av den här kulturfestivalen. Tanoshimini!
oh btw så var det till den här kulturfestivalen som fototävlingen var till. Och tydligen så hade en av kommentatorerna gillat en av mina bilder starkt och berömt mig för hur jag hade använt blixt. Blev lite stolt där ;D 

4 kommentarer:

 1. Ska du på lägret i januari?
  /Mikaela

  SvaraRadera
 2. Jag tror det...Vill jätte gärna!

  SvaraRadera
 3. (Jag håller på att läsa alla inlägg jag missat) Men visst tänker du lägga upp din tävlingsbild?

  SvaraRadera
 4. Tror det tyvärr är en av bilderna som jag inte kunde återställa efter att hårddisken dog.
  Och du är?

  SvaraRadera