onsdag 9 maj 2012

Gigantisk Pocky the real edition

Som sagt så var jag där på film festivalen tre dagar i rad och den sista dagen så hade de ytterligare ännu en konsert som jag och min kompis köade till. Den här gången körde de inte med biljetter utan släppte in oss direkt när den började. Och det blev lite av ett problem.
Vädret bestämde sig nämligen för att just den dagen var det bra att börja regna och blåsa utav bara den.
Min kompis och en kompis till honom bestämde sig för att komma runt 6 tiden på morgonen och sa åt mig att jag kunde komma runt 9 o ställa mig vid dem då.
Som sagt regn...precis innan jag stack iväg då på morgonen slängde jag ner en regnjack eftersom det såg ut som att det skulle börja regna. Mycket riktigt när jag kanske är 500m ifrån kö stället så börjar det regna lite sådär lätt, äsch jag klarar det och fortsätter gå. Snabbt som fan börjar regnet tillta i kraft och tillslut tog jag skydd bakom en tjock palm, letar fram regnjackan, tar på mig den och fortsätter.
Men den hjälpte knappt alls mot det regnet så jag fick snabbt lite panikartad leta efter något tak att ställa mig under. Tillslut kom jag fram till mina kompisar som stått kvar och köat i regnet som riktiga kämpar, dyngsura kan man väl säga att de var! Men åh va surt det var! Eftersom det var sånt skitväder så bestämde sig arrangörerna för att skjuta upp det hela med två timmar och utrymma alla från kön.
De sa att de skulle dela in kön i olika segment som man sen skulle gå tillbaka till och att de skulle plocka bort folk som inte tillhörde det segmentet de gått till. Pff tror ni att det funkade? Självklart inte. Idioter till arrangörer.
Blev en väldigt fin breddning av kön längst fram. Var nästan som ett skämt.

Kanske ska nämna att en av grupperna som kom till konserten var NMB48.
För er som inte känner till dem så är de en av de stora idolgrupperna här borta i Japan, den största heter AKB48. Och ja det är samma person bakom dem. Det finns totalt 5 grupper: AKB48, SKE48, SDN48, NMB48 och en med lite annat namn och som ska vara rival till AKB48, Nogizaka46.

Då kanske ni kan förstå att det finns världens marknadsföringskampanj bakom alla dessa grupper och vid den här konserten delade de ut 2 saker till varje person. En pocky förpackning med en bild på en tjej ur gruppen och tillslut det inlägget är döpt till, en gigantisk pocky. I plast...
Dessa satt man då och vevade med under konserten i takt till musiken. Såg rätt löjligt :P
Men i det stora laget så var konserten väldigt kul ^^

Tänker inte räkna upp alla de som uppträdde då det inte är så intressant egentligen men en grupp tänker jag nämna och det är Lucky Colors som nästa inlägg ska handla om.2 kommentarer:

  1. Tog du inget kort när ni satt där och viftade med varsin gigantisk pocky?? Hade det inte varit kul att se!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kamera var strikt förbjudet, fanns vakter på plats så det var inget i stil med hemma där man kan ta kort ändå.

      Radera