fredag 27 januari 2012

Nyss på Tv

Ni vet hur man brukar använda inspelade skratt i tv-program? Eller att man har en live publik som får betala en liten summa och kolla på som i t.ex. parlamentet?
I Japan är det lite annorlunda, i alla fall på programmet jag såg nyss.
Det var ett av de vanliga pratprogrammen som av någon anledning är populära här i Japan.
Det som var utmärkande för just det här programmet var hur de fick in skratt i programmet.

Måste beskriva själva studion så ni förstår det hela. Studion var ett avlångt rum med ett bord längst fram där själva programledarna och gästerna sitter. Bakom mitten av bordet leder själva gångvägen som gästerna så klart - går in på, efter de har blivit presenterade. Okej, det speciella med det här är att på vardera sida om gångvägen finns det flera rader med sittplatser. Dessa sittplatser upptas av kvinnor som verkar anställda för att vara med i programmet. Det ser seriöst ut som att det är ett jobb. Det är nämligen bara kvinnor, de bär uniform, skrattar samtidigt och ifall det pratas något allvarligt i programmet tittar de lite ledsamt ner i marken eller försöker se berörda ut alternativt nickar de sympatiskt med i vad som sägs.
En till sak jag märkte var att de var tvungna att korsa benen så att fötterna pekade inåt mot gångvägen O:
Så beroende på vilken sida de satt var de tvungna att korsa benen åt ett speciellt håll.

Det var ett väldigt "oookeeej" ögonblick när jag la märke till allting, för seriöst, de betalar folk för det där? Eller det finns jobb där man gör sånt där?
Japan, konstigheternas land...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar