söndag 22 januari 2012

Leka runt i Tokyo

Upp tidigt på morgonen för att hinna göra sig i ordningen inför dagen då jag och de som valt det, skulle åka till Asakusa. Innan det så hade jag dock bestämt med några andra att försöka hitta något ställe att äta frukost på ute istället för inne på hotellet. Det mesta var stängt vid den tiden men vi hittade ett ställe där man kunde köpa riktiga mackor (awesome) tillslut.

Utsikt från hotellrummet
Sen var det att halvt skynda tillbaka till hotellet för att möta resten av gruppen och sen åka till Asakusa.

Asakusa var Toykos huvud nöjeskvarter förr i tiden men brann ner under andra världskriget, det har sen dess byggts upp igen i gammal stil och är ett väldigt vackert område.


Hur det ser ut under den där stora röda "saken" på bilden ovan.


Inuti templet som är på bilden någonstans ovan finns den här be-saken. Du får inte gå fram till den däremot. Utan det finns ett staket flera meter framför den där du får stå och kasta ett mynt i en stor låda och när du gjort det får du göra en önskning om typ vad som helst tror jag.

I Asakusa sprang vi mest runt eller snarare trängdes fram genom massorna av folk. Tittade i affärerna och köpte omiyage, souvenir, som det förväntas av en att göra. För Japanerna är souvenirer inte någon sak utan det är typ godis/kakor som man köper. Försökte hitta någon stor låda som jag kunde köpa med mig till klassen men jag hittade ingen som var stor nog och var inte allt för pigg på att inhandla 2 st lådor D: Så det blev bara omiyage till värdfamiljen vilket blev små kakor i form utav en panda.


Det fanns två olika alternativ för den här dagen gällande vad man ville göra. Asakusa som jag valde och Tokyo Disneyland, har jag nämnt det förut? Kommer inte ihåg och orkar inte kolla upp det. I vilket fall så kanske man undrar varför jag valde Asakusa och inte Disneyland? Jo, för det som väger upp på Asakusa alternativet är att man fick 8 timmars fritid! Så när Asakusa tiden var över och WYS personalen lämnat oss så vi själva kunde bestämma vad vi ville göra var vi alla överens om vart vi ville åka. Akihabara.
Akihabara är typ Tokyos manga, anime, spel och nörd centrum. Så, är ni förvånade?
Väl där åt vi först lite och sen gav vi oss in på Akihabaras gator.

En sak som de flesta av oss ville göra var att gå på ett maid café.


Det var en lite lagom bisarr och kul upplevelse ^^ Dyrt var det dock O__O
1000 yen inträde sen så var du tvungen att beställa något och det billigaste var vanlig läsk för 550 yen.
Så en lite mindre än 150 kr nota för det café besöket. ;___;

Efter det gick vi runt lite som en samlad grupp för att sen splittras i för alla hade lite olika saker som de ville göra. Speciellt de norska killarna, de bara försvann utan att knappt säga hej då. How rude.Gruppen jag var med stannade kvar i Akihabara och var där sent in på dagen tills vi bestämde oss för att åka iväg till Harajuku. Köpte ingenting egentligen i Akihabara vilket känns lite trist, bara ett minneskort på 16gig till kameran så nu behöver jag inte tänka på hur många bilder jag tar vilket iofs känns bra men ja...ingenting som var speciellt precis.

I Harajuku hade vi inte så mycket tid så vi tog lite purikura, vandrade runt och så åt vi något så himla japanskt som en indiskt curry wrap. Sen var tiden ute och vi var tvungna att åka tillbaka till hotellet som vi skulle vara vid kl 8. Vi kom dit 8.30. Vi ringde och sa att vi skulle bli kanske 10 minuter sena när vi märkte att vi inte skulle hinna. Sen blev bara problemet att vi gick upp i fel ända på tågstationen så då fick vi gå runt det hela vilket gjorde oss ännu mer försenade...
Så det var bara att buga lågt och be om ursäkt för att vi var sena.

Vi hade ett möte på kvällen där WYS personalen sa att vi inte fick stanna uppe efter ljuset släcktes vid klockan 12. Pfff, as if! Vi gick bara upp på övervåningen där de inte kunde höra oss så kunde vi stanna uppe till 2 på natten igen.
För allvarligt, vara uppe till bara kl 12 den sista natten som vi hade var lite svårt att lyda. Vi hade ju bara 3 dagar i Tokyo tillsammans och det var sista natten innan vi alla skulle åka tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar