fredag 14 oktober 2011

Reasons for lack of updating

Min mamma har klagat på att jag inte har uppdaterat på en vecka: jeez visa utbytesstudenter har tagit break på månader.

Anledningen till att jag inte har uppdaterat trots att jag faktiskt har haft tid är för att jag bara har fyllts av ångest över att göra det. Det är nämligen så att min externa hårddisk är sönder. Eller inte sönder, den fungerar men när jag kopplar in den så fryser datorn ett tag och sen när den funkar så kan den inte hitta hårddisken. Den dyker helt enkelt inte upp. Däremot finns den som en bortkopplingsbar enhet i datorn.
Och jag kan hitta den på flera andra sätt men det går inte att komma åt den.

Vilket med andra ord betyder att alla jävla bilder är borta. Varenda bild jag har tagit är bara borta och det tack vare att jag råkade tappa skiten i golvet. Efter det så hände det här. Så jag har de senaste dagar prövat olika sätt att komma åt datan utan några direkta ingrepp. Funkar inte. Laddar ner program för att försöka hämta data från hårddisken. Funkar inte. Skiten verkar koppla ut sig själv efter ett tag bara för att direkt efter koppla tillbaka sig. Fucking with me aren't you -.-
Kollar upp om det finns någon tekniker här på ön som kan hjälpa mig. Vilket det finns, något som är bra med den Amerikanska militära närvaron här. Problemet är bara att då förklara för värdfamiljen varför jag skulle vilja besöka honom. Bara så himla jobbigt. Men det var min tanke att jag skulle göra nästkommande dag. Tills nyligen jag kom på att det går faktiskt att återställa data från självaste kamera minneskortet! Laddade ner ett program och den hittade 165 bilder innan den hade sökt till hälften då jag stoppade sökningen. Så jag kan återskapa bilderna! Vilket känns så himla bra så det finns inte.
Och om jag inte minns fel, hoppas hoppas hoppas, så finns alla bilder tagna i Sverige på datorn hemma.
Jag kommer nog inte få tillbaka alla bilder vilket suger så jävla mycket men det är bättre att få tillbaka 50+% av Japan bilderna än att sitta här och att bara allting är borta. Jag förlorade också anime, filmer, program och hela mitt musik bibliotek. Tur nog så finns all musik också på datorn, jag var smart nog att göra en kopia av allting, fast egentligen tack vare att iTunes är allmänt så frustrerande konstruerat. Och anime och filmer kan laddas ner igen, inga problem. Bara lite drygt.

Har också sökt på Svenska företag som specialiserar på fixa med sånt här. Väldigt intressant att läsa på varje hemsida om här relativt billiga de är och att det faktiskt är billigare än vad man tror. Jo tjena: 1000 för undersökning och sen 4000-9000 för att få din data. Det är så jävla mycket dyrare än jag någonsin kunde tro.

*sigh* Men så nu kommer jag att behöva köpa en ny extern hårddisk som jag den här gången kommer låta ligga fucking helt stilla. Tur nog också så är den delvis finansierad av att jag har kunnat dra ner på buss kostnaden med ungefär 500kr. Fanns tydligen månadskort som var billigare.
Som jag dessutom nu kan åka hur mycket jag vill mellan just området mellan min skola och hemmet. Kortet är bättre på alla sätt eftersom jag bara använda biljetter för just skolan och sen betalade med mynt ifall jag åkte nån annanstans. Så nu kan jag åka på äventyr mellan stationerna som är mellan skolan och mitt hus. Great!
Fast det suger fortfarande att jag nu har en helt värdlös hårddisk liggandes här bredvid mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar