onsdag 28 december 2011

Själva julfirandet då?

Dagen börjar med att jag öppnar dörren till mitt rum och stöter direkt på någonting som ligger på golvet.
Fumlar i mörkret efter lampknappen, hittar den och ser sen att det är en stor socka som ligger vid min fötter. Tomten hade visst kommit och lämnat några julklappar medan jag sov!
Nåväl hinner inte med att öppna klapparna utan måste hoppa in i duschen och äta frukost innan jag ska dra iväg på handbollsträningen som började klockan 8 på morgonen. Kitsui

Kommer hem runt kl 12, går upp på mitt rum, läser lite och hoppar sen i duschen. Dock så lyckades jag slösa bort en väldigt lång tid där så när jag var klar och så så skulle vi åka iväg om ett tag. Så jag fick då göra i ordning mig och sen sätta mig i bilen. Vilket betyder att jag nu inte har ätit sen ungefär klockan 6. Klockan är 2 vid tillfället jag sätter mig i bilen. Hungrig. Åker ett långt tag till norra Okinawa, Koza, där det tydligen var meningen att jag skulle få lite fritid innan vi åkte iväg till dagens egentliga mål. Kodomo no Kuni, barnens land. Koza är tydligen ett shopping distrikt där väldigt många affärer drivs av amerikaner eller ja, icke Japaner. Vilket betydde att varenda affär som inte drevs av Japaner var stängda, vilket var nästintill alla faktiskt... Detta hade mina vFöräldrar absolut ingen aning om så då var dem lite, ahaa...nu då? De visste att jag inte hade ätit sen frukost så vi stannade till vid en Konbini så jag i alla fall kunde köpa något att käka. Vid det laget var jag helt utsvulten i tell you. Frukost klockan 6, 3 timmars handboll och sen ytterligare tid däremellan där jag inte ätit något. >.<
Sandwicharna som konbinis säljer är kanske inte det godaste som finns enligt mig. Tänkte att det kan vara bra att veta för de som vill åka till Japan och som då kan stå inför samma problem som jag stod inför då. Vad ska man äta för något. Det finns Japanernas "bröd", sandwichar, onigiris, friterad kyckling och obento förpackningar. Finns säkert mer men kan inte komma på just nu. Kan rekommendera allt utom sandwicharna. Då vet ni det! Bra va?

Men så hade vi då tid innan vi skulle till Kodomo no Kuni vilket spenderades i en av de få öppna affärerna. En 100yen affär där jag hittade något som jag verkligen inte förväntade mig att hitta här.

Dandan!
Tillslut så börjar vi åka till Kodomo no Kuni vilket innebar en lång bil kö där jag somnar bara för att sen bli väckt för att vi alla utom vPappa ska gå dit istället medan han åker och parkerar.
Så kommer vi fram och vMamma upptäcker att vPappa har biljetter så vi fick vänta i kanske...40 minuter? Lite mer kanske? Kunde lika gärna stannat i bilen vi också.

I skolan hade någon satt upp lappar lite överallt om något som kallades Ryukyu Idol, la inte märkte till det så mycket då. Visade sig att det ägde rum där! Musik började spela inte så långt efter vi gått innanför "spärrarna" och på en scen dansade en stor grupp människor. De var så grymma O__O
Det var lite olika grupper som dansade till vitt skilda musik genrer och en grupp dansade en akb48 låt samt försökte sig till och med på att sjunga! Även om de kanske inte var så bra på det...
Så matade vi fiskar, karpar, gigantiska är de och sa har de väldigt skumma munnar.


Och på sätt och viss har jag haft snö även om jag bor på en plats där det aldrig snöar.
De hade nämligen en mobil snömaskin som de hade som en del av hela showen på Kodomo no Kuni.


Ser ni klumparna? Det var snö...men inte snö i liksom, det är så snö snöar. Snarare hagel.


Efter det slutat hagla så var det dags för bingo med nog världens mest snedfördelade vinster. Om du fick bingo så fick du gå upp på scen och välja ett av priserna. Men oftast så var det flera som fick bingo samtidigt, hmm vem ska välja först? Hur gör vi nu? Sten-sax-påse! Vid första gången var det 3 personer som fick bingo. 2 barn och en vuxen. Det kändes bara fel på något sätt. Den som vann det hela var ett barn som då valde det största priset. Ett Tv set. Andra priser var, leksaksbilar med bana, tårta, cykel, göra-bröd-maskin och lite andra små saker. Snedfördelat eller hur? Inte så många priser för den delen heller.

Det var nästintill allt. Bara en sak kvar, ljusshowen.Lite svårt att fota...

Sen så åkte vi och åt på restaurang med västerländsk mat där vi alla utom barnen tog någon steak grej.
Till detta fick vi bakpotatis och vPappa var lite lustig och åt skinnet på potatisen ^^
För det gör man ju inte eller hur? Eller? O___O

Sist köpte vi någon tråkig rulltårta och inte en riktig jultårta som Japanerna har vid juletid, lite sur över det -.- Rulltårta är en styggelse! Finns inget tråkigare.
Och det var allt. Dumdumdum~

3 kommentarer:

 1. Hej, jag undrar varför du skriver en rubrik men inget därefter.

  Sara

  SvaraRadera
 2. Nej, det är en annan läsare som har kommenterat.

  Sara

  SvaraRadera
 3. Men vad var det i julklapparna då?

  SvaraRadera