tisdag 21 juni 2011

Ramen

Förra söndagen, alltså för en vecka sen, så var jag med några kompisar och åt, som titeln säger, Ramen.
Ni Japan intresserade borde veta vad Ramen är, särskilt om du har läst Naruto! Men för de som är mindre vetande om Japan relaterade tingest så är Ramen en nudelsoppa, typ. Kommer lägga upp bild i slutet.

Det är nudlar som serveras i en stor skål tillsammans med buljongen du väljer. De "klassiska" är shoyu, shio och miso. Den som vi alla faktiskt beställer hela tiden är shio vilket är havssalt buljong. För de utan japanska kunskaper så är shoyu, soja. Enda skillnaden mellan shoyu och shio, är buljongen. Eftersom shoyu blir så himla salt efter ett tag och man orkar inte dricka upp buljongen. Interesting eh? eller inte... Miso ramen är mer utav en grönsaks ramen, kommer inte ihåg om den har kött i sig, vilket shoyu och shio då har, kanske den har, hmmm.

Men ja! Det är en liten vana för mig och några kompisar att då och då gå till restaurangen som serverar Ramen, den enda i Stockholm så vitt jag vet, kanske finns någon ny nu. I vilket fall är nog den vi går till den bästa i Stockholm oavsett. Namnet på restaurangen om någon är intresserad är Ki-mama Ramen, notera att priserna på hemsidan stämmer inte utan det är 115 för t.ex. en shio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar